Ágyrácsok

Matrac választáskor, sokszor feltett kérdések: Milyen ágyrácsot vegyek a matracomhoz? Mit jelent hogy fix ágyrács? Mitől rugalmas a rugalmas ágyrács? Motoros ágyrács melyik matrachoz jó? Mi az a fix borda? Az ágyrácsok kesze-kusza világában, segítünk eligazodni !

A nálunk vásárolt fa ágykereteknek nem tartozéka az ágyrács, hiszen nem tudhatjuk kinek , melyik matrac lesz megfelelő. Az ágyrács típusát ugyanis meghatározza a rá kerülő matrac, vagy ágybetét szerkezete.  Az ágyrács nagy mértékben meghatározza a matrac komfort fokozatát, ezért az ágyrácsot célszerű a matraccal együtt kiválasztani ,mert a fekvőfelület megfelelő komfortját, együttesen tudják csak biztosítani. Egy rugalmas ágyrács lágy ringása, a matracnak puhább és kényelmesebb érzetet ad, míg ugyanaz a matrac egy fix ágyrácson, keményebb alátámasztást nyújt ezért úgy érezzük, hogy a matrac keményebb. Ez azonban csak az ágyrács típusa miatti érzéki csalódás..hiszen a matrac ugyanaz. Nem mindegy tehát, hogy milyen ágyrács és milyen matrac kerül az ágykeretbe és melyik ágyrács, melyik matrachoz alkalmazható a megfelelő komfortérzés érdekében.

 

Ágyrács kínálatunkban minden matrac típushoz talál megfelelő ágyrácsot, legyen az fix ágyrács, állítható ágyrács, rugalmas ágyrács vagy motoros ágyrács.

Az ágyrácsoknak a masszív teherviselésen túl, nagyon fontos funkciója még a matrac szellőzésének a biztosítása. A jó ágyrács pontosan ott hajlik meg az alvó test alatt, ahol kell és minden egyéb helyen megtámasztja azt. A matraccal együttműködve tökéletesítik a gerinc tehermentesítését. Ezért nem mindegy, hogy milyen matrachoz, melyik ágyrácsot választjuk.

Az ágyrácsok felépítése azonos elven alapul, működésük viszont már eltérő lehet. Tekintse meg egy csoportba gyűjtve ágyrács kínálatunkat, nevük, működésük és funkciójuk szerint!

Csak kiváló minőségű, természetes anyagból készült ágyrácsot kínálunk.

A farugós ágyrács rugalmasságát az ívelt, rétegelt bükkfa és lamellák biztosítják. A lécek szélessége 5-7 cm között van, számuk 14-36 db között váltakozik. A léceket minden esetben rétegelt bükkfa keretbe vagy keretre rögzítik, műanyag- vagy gumibakokkal.

A léceket fixen, vagy gumibakokba rögzíthetve kerülnek elhelyezésére. A gumi bakokba helyezik bele az enyhén ívelt léceket ( lamellákat), melyek így már a síkból kiemelkednek és a használat során a legoptimálisabb helyzetbe hozzák gerincünket.

Rugós ágyrácsot bármilyen rugó nélküli matrac alá tehetünk. Lehet PURhab, hideghab, latex, memory, flexibilis kókusz, viscogreen, biogreen és ezek kombinációja.

Ágyrácsaink rendelkeznek az FSC tanúsítvánnyal, mely szavatolja, hogy a gyártás során betartják azokat a szabályokat, mellyel a gyártási folyamataik megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek.

Fix ágyrács és fix bordasor

 

A fix ágyrács és fix bordasor is egyenes lécekből áll. A keretes ágyrács, mint az a neve is mutatja,  keretben rögzített lécekből áll, míg a fix bordasor, két hosszanti irányban hevederrel egymáshoz fűzött lécekből áll. A fix ágyrácsokat javasoljuk minden típusú rugós matrac alá,  de alapjában véve, minden vastagabb rugalmas típusú matrac alá javasoljuk, azoknak, akik kedvelik a keményebb  fekvőfelületet. Gyermekeknek, serdülőknek és ortopédiai matracok alátámasztására is a  legmegfelelőbb választás, mert stabil tartást bizutosít a gerincnek. A fix ágyrács továbbá javasolt az átlagon felüli testsúllyal élőknek is.

 

Rugalmas ágyrácsok

 

A rugalmas ágyrácsok, gyártástechnológiájuk folytán nagyobb kényelmet biztosítanak mint a hagyományos ágyrácsok. A bordázat enyhén ívelt a nagyobb terhelhetőség érdekében. Az alaprugalmas ágyrács masszív fakerettel rendelkező, hajlított lécekből áll.  kaucsukgumibakban vagy műanyag papucsokban végződnek, ezáltal kellemes rugózást biztosítanak a matracnak. A kétoldalt csendes gumipapucsok hozzájárulnak a rács rugalmasságához és a lamellák függőleges, vízszintes és oldalirányú elmozdulásához a test mozgása során.

A rugalmas ágyrács a gerincnek optimális alátámasztást ad, fekvéskor rugalmas és kényeztető lágyan ringó érzetet biztosít. A rugalmas ágyrács oldaltfekvéshez,- hason fekvéshez és háton fekvéshez is javasolt.

A  rugalmas ágyrács tovább feljeszett változatában a lamellákat egy heveder tartja össze a gerinc vonalán. Ez a merevítés kettős célzatú. Egyrészről egyfajta alátámasztást ad a rajta fekvő testnek, másrészről így a teher elosztódik és a kellemes rugalmas kényelem a teljes matrac felületen élvezhető. A rugalmasságával kényelmes komfortot adó ágyrács,  tökéletesen illeszkedik a hideghab matracokhoz, latex-és kókusz matracokhoz, vakuum matracokhoz, memoriahab matracokhoz és szivacs matracokhoz is ajánlott. Különlegessége a normál rugalmas ágyrácshoz képest, hogy csípő-és derék vonalban, saját igénye és komfortérzetének megfelelően állítható.

 

Állítható rugalmas ágyrács

 

A hagyományos rugalmas ágyrács továbbfejleszett változata, a csípőrésznél, csúszkákkal egyedileg állítható keménységű rugalmas ágyrács. Hasonlóan az alaprugalmas ágyrácshoz, a lamellákat egy heveder tartja össze a gerinc vonalán. Ez a merevítés kettős célzatú. Egyrészről egyfajta alátámasztást ad a rajta fekvő testnek, másrészről így a teher elosztódik és a kellemes rugalmas kényelem a teljes matrac felületen élvezhető. A rugalmasságával kényelmes komfortot adó ágyrács,  tökéletesen illeszkedik a hideghab matracokhoz, latex-és kókusz matracokhoz, vakuum matracokhoz, memoriahab matracokhoz és szivacs matracokhoz is ajánlott. Az állítható rugalmas ágyrács különlegessége a normál rugalmas ágyrácshoz képest, hogy csípő-és derék vonalban, saját igénye és komfortérzetének megfelelően állítható.

 

Állíthagtó fej – láb emelős rugalmas ágyrács

 

A fej-lábemelős ágyrács rugalmas tulajdonságaiban megegyezik a hagyományos és állítható rugalmas ágyrács tulajdonságaival,  de van valami, amivel többet tud egy normál rugalmas ágyrácstól. A keretbe foglalt rugalmas lécekkel ellátott ágyrács, a fejrészen és a lábrészen is mechanikusa megemelhető. Az emelés mértéke igény szerint 4-5 fokozatban állítható.   Az állítható ágyrács kényelmi, és egészségügyi szempontok alapján is választható. Különböző betegségek, mint pl. a reflux, visszér, keringési problémák esetén segítheti a panaszok enyhítését. Ha Ön gyakran olvas az ágyban, vagy szeret a hálóban tévézni, esetleg magasabb fej emeléssel szeret pihenni, akkor elsősorban Önnek ajánljuk  a kézzel állítható rugalmas ágyrácsot, amellyel olvasáskor, tévénézéskor, alváskor a nyakat kényelmesen megtámasztó magasságba emelhető az ágy fejrésze.

A lábvég emelésével pihentetheti estére megfáradt lábát.
Rugalmas motoros ágyrácsok

 

A motoros ágyrács exkluzív kényelmet biztosít. Motoros ágyrácsokat csak az erre alkalmas hajlékonyságú matracokkal lehet használni. Motoros ágyrácsokat kellően hajlékony habmatracoknál alkalmazhatunk, vagy kizárólag hullámszerkezetű kókusz/hideghab matracoknál. A motoros ágyrácsok legfontosabb jellemzője, hogy távirányító segítségével 2-5 törésponton, és többféle síkban hajlik az ágyrács szerkezete, mely ezáltal a használat során, igény szerint nagyon kényelmes, egyedülálló pihenést és relaxációt nyújt. Ajánlott mozgásszervrendszeri problémák enyhítésére, gerincproblémákra, illetve a betegápolás megkönnyítésére. Továbbá reflux ellen, terhesség ideje alatt és lábfájdalom enyhítésére is.  Mozgásszervrendszeri problámákra is javasolt ágyrács, mellyel megkönnyíthető a beteg felültetése, mozdítása. A motoros ágyrács, távirányítóval vezérelhető, így a mozgásban korlátozott személyek is a testüknek megfelelő kényelem szerint állíthatják.

Ágyrács Budapest, ágyrácsok, ágyrács